Recenze Články
Comicsový katalog
Recenze
Články
 

Rubrika: RECENZE

Kompaktní výpis, vydání sestupně - vzestupně | od A do Z - od Z do A

Karolína Majerníková - 7.5.2012 - RECENZE
X-meni: První třída
Další výborný film, u kterého se ani nepozná, že předchůdcem byl komiks a to ne ledajaký. Počátky sahají do 60.tých let minulého století, kdy po všech vetřelcích, robotech přišli na řadu X-meni a jejich „Škola pro nadanou mládež – ti nejpodivnější hrdinové ze všech“. Byli stvořeni genetičtí mutanti se super schopnostmi, jejímž nositelem je speciální gen X, kterým se liší od obyčejných lidí.

Karolína Majerníková - 14.2.2012 - RECENZE
Transformers – temná strana Měsíce
Tak tu máme 3. díl Transformers, nedá se říci, že když třetí díl, tak že už je vše vyčerpáno a řečeno, ba právě naopak, po hrozné „dvojce“ se třetí díl zdá zase akční a napínavý.

Karolína Majerníková - 22.1.2012 - RECENZE
Kapitán Amerika - film
Podíváme se na film Kapitán Amerika, jehož základem byl komiksový seriál, který vycházel na pokračování od roku 1941 a to za účelem povzbuzení vojáků, podílel se na boji proti nacismu.

Ľudovít Plata - 29.11.2002 - RECENZE
Golden City 2: Banks proti Banksovi
Golden City 2: Banks proti Banksovi Přihodilo se něco, co v našich zeměpisných šířkách a délkách není zas tak obvyklé, leč v poslední době se to stává s jistou vzrůstající frekvencí. Vyšel druhý díl. Čeho? To je celkem jedno, mluvím prostě o obecném jevu, o tom, že se zdejší navnaděný (nebo třeba i jenom vlažně zvědavý) comicsový čtenář muže dočíst, "jak to bylo dál". Protože ale pro tuto recenzi to důležité je, prozradím vám i konkrétního šťastlivce, kterého to postihlo. Je jím série Golden City.

Martin Přibyl - 26.11.2002 - RECENZE
Arnal a dva dračí zuby & jiné příběhy
Arnal a dva dračí zuby & jiné příběhy Kája Saudek za celý svůj život prošel několika tvůrčími obdobími, které lze nazvat podle dělení v Aarghu zlatý, stříbrný, bronzový a železný věk. V prvních třech obdobích vznikala díla, ze kterých komiksovému fanouškovi srdce plesá, kdežto v období posledním, od počátku devadesátých let do teď, srdce trne.

David Lottmann - 14.11.2002 - RECENZE
The Mask: The Hunt for Green October
The Mask: The Hunt for Green October Všeobecně se považuje za věc jistou, že zelená je příjemná a uklidňující barva. Dokonce i Ilonka Czáková si původně místo popěvku :“…jen růžová to může být, tydydada tytyt….“ zpívala totéž o zelené. Navíc spousta báječných věcí je zelených, Rákosníček, tráva J, špenát (pokud není zaschlý na vousech naší domovnice), dobré jsou také zelené párky, po nichž chytnete i vy, tu správnou zdravě zelenou barvu, ovšem to nejlepší jsem si záměrně nechal až na konec.

David Zachoval - 11.11.2002 - RECENZE
Meteor #1 – Než bude pozdě
Meteor #1 – Než bude pozdě Tuhle recenzi sem psal hned několikrát. Pokaždé to nějak nebylo ono. A pokaždé byla jiná. Jelikož bych to tímhle způsobem nenapsal nikdy a co si neuděláte, to nemáte (pravda, některé věci vám nejlíp udělá druhý, ale to si řekneme jindy, milé děti), tak jsem usedl právě teď k definitivně poslednímu pokusu. Ne snad, že by Meteor byla tak složitá a neúnosně komplikovaná četba, prostě ještě teď pořádně nevím, co se mi vlastně líbí a co naopak.

Martin Přibyl - 5.11.2002 - RECENZE
Gipsy #1 – Zázračná hvězda
Gipsy #1 – Zázračná hvězda Tichá voda břehy mele, tak by se dala nazvat strategie BB Artu na poli komiksů. Vypouštění jednoho komiksu za druhým teoreticky musí přinést nějaké ovoce. Tituly, které pomalu odplavují hroudy čtenářského nezájmu, nejsou sice nějaké superpecky, ale jsou velmi úspěšné v zahraničí jako žoldáci v řadách komerčního mainstreamu. Nicméně teorie pravděpodobnosti nám říká, že mezi průměrnými a podprůměrnými tituly se občas vyskytne nějaký zasluhující si vyšší pozornost. Takový je i Gipsy.

Jan Březina - 1.11.2002 - RECENZE
Liga výjimečných
Liga výjimečných Velevážené publikum, drazí a milí přítomní! Je mi velikou ctí a neskutečným potěšením nabídnouti vám grandiosní a velkolepé dílo vzniknuvší z konjunkce dvou přejasných hvězd. Spisovatelský brk svíral a příběh zformoval blaze proslulý Alan Moore, jenž se zdá býti nevyčerpatelnou studnicí nových idejí a jehož snad není nutné více představovat.

David Zachoval - 28.10.2002 - RECENZE
Strygy: Volání Půlnoci
Strygy: Volání Půlnoci Strygy je další z celkem 10ti comicsových řad, které pro nás z Francie přitáhl BB Art. Jelikož jsem na Comicsu velký neomezený vládce (ooo, sorry, pane vydavateli, tak druhý nejneomezenější vládce), samozřejmě nejlepší album sem si nechal pro sebe. Tím už prozrazuju vlastně náplň této recenze. Ano, vážení, budu chválit.

Dalších 10 článků...

Doporučujeme
Nejživější diskuse
Vaše připomínky a návrhy k podobě Comics serveru
22.2.2011, 10:35

Prozraďte, jaký je váš oblíbený comics a proč?
11.2.2009, 11:44

Comicsová scéna v Čechách a na Slovensku
27.1.2009, 18:22

Diskuse pro všechny (i budoucí) comicsové scénáristy
30.8.2006, 9:37

Evropský comics vs. Angloamerický comics
30.8.2006, 9:36