Recenze Články
Comicsový katalog
Recenze
Články
 

Rubrika: RECENZE

Kompaktní výpis, vydání sestupně - vzestupně | od A do Z - od Z do A

Aleš Kot - 5.4.2002 - RECENZE
Crew #18 Aneb Mighty Squirell Strikes Back
11 Měsíců. Tak dlouho trvalo mé čekání na další číslo magazínu, díky kterému jsem se skutečným „comicsofilem“.Výkřiky na auditoriích, patřící frustrovaným fanouškům comicsu u nás, typu „Kde je k***a nová Crew??!!“ se střídaly s (občas) docela zajímavými debatami na stejné téma.

Aleš Kot - 5.4.2002 - RECENZE
Crew #19
Před vánoci vyšel po dlouhé době magazín, který mě takříkajíc ke comicsu přitáhl - Crew se vrátila. Nelenil jsem a okamžitě jsem ji zrecenzoval - možná proto, že mi mozek tak trochu signalizoval varování - Co když už další nevyjde? Nebo vyjde až po půl roce? Díky bohu, nestalo se tak.

Radim Klimeš - 5.4.2002 - RECENZE
Crew #17
Prostě, skoro každou recenzi byste mohli začít slovy: „Tak jsme se konečně dočkali“. Připouštím, že to nepatří mezi pět nejlepších úvodů loňského ročníku Soutěže o nejlepší úvod, ale je to na druhou stranu mimořádně trefné. Navíc tak člověk zlehka přibrousí břit své ironie na faktu, s nímž se dá těžko polemizovat a většinu comicsových fandů v Čechách štve přibližně stejně, takže jste pak za zasvěcence a vůbec těžkého machýrka – kolohnáta…

Aleš Kot - 5.4.2002 - RECENZE
Batman / Soudce Dredd: Rozsudek nad Gothamem
Batman a Soudce Dredd jsou dvě velmi známé (možná nejznámější) postavy americké, respektive anglické comicsové scény. A co udělají dvě velmi známé postavy americké, respektive anglické comicsové scény, když se poprvé setkají?

Luboš Vlk - 5.4.2002 - RECENZE
Asterix: Souboj náčelníků
Egmont díky bohu neusnul na vavřínech, netrvalo dlouho a přinesl do comicsového sucha a vánočního mokra v naší banánové republice dáreček v pravdě vítaný a to již devatenácté pokračování dobrodružných příběhu ze země galské, Asterixe: Souboj náčelníků.

David Zachoval - 5.4.2002 - RECENZE
Padoucnice #2
První epilepický záchvat z vydavatelského Motu mi před jistým časem „ukradl“ Keporkak. Budiž mu země lehká, tentokrát se okrást nenechám, protože Padoucnice je něco, o čem budu psát strašně rád. Takže si, vážení přátelé, sedněte, no i boty si můžete sundat, a alespoň zlehka poslouchejte, co vám chci říct.

Luboš Vlk - 5.4.2002 - RECENZE
Princ Noci
Já rád horror, ty rád horror a kdo nemá rád horror ať zchromne. Uf, on to sice Cartman zpíval malinko jinak (o sýrových křupínkách), ale to už bych se do souvislostí s horrorovou sérií vydavatelství Barlow comics Princ noci nedostal vůbec. Teď sice také nic moc, hlavně že mám úvod za sebou.

Tomáš Prokůpek - 5.4.2002 - RECENZE
Ruddy & O Kutilce
Petr Rada mluvil na COMICZ CONu o tom, že u nás chybí komiksy, které by překlenuly propast mezi Čtyřlístkem a dejme tomu Thorgalem. Ponechávám stranou otázku, jestli tuto roli splňovala barlowovská Xena, a rovnou řeknu, že právě do tohoto prostoru míří nedávno vydaný český komiks "Ruddy & O kutilce". Oba příběhy totiž mají předpoklady nadchnout mládež odrostlou Myšpulínovi a spol. a přitom potěšit každého dospělého, ve kterém zbyla alespoň nepatrná jiskřička dětské bezprostřednosti a hravosti.

Luboš Vlk - 5.4.2002 - RECENZE
Asterix v Hispánii
K mojí převeliké radosti se konečně Egmont rozhoupal a začal opět vydávat Asterixe. Po několikaměsíční odmlce se tedy může znovu setkávat (snad i pravidelně) s galským hrdinou a jeho přáteli. Tentokrát jde o díl s číslem 18 nazvaný Asterix v Hispánii.

Tomáš Prokůpek - 5.4.2002 - RECENZE
Padoucnice #1
Díky novému českému nakladatelství Mot se k nám z produkce l'Association dostal černobílý komiks Padoucnice, jenž podle vlastních zážitků napsal a nakreslil David B. Musím přiznat, že když se mi album dostalo poprvé do ruky, měl jsem z něj lehce rozpačité pocity.

Dalších 10 článků...

Doporučujeme
Nejživější diskuse
Vaše připomínky a návrhy k podobě Comics serveru
22.2.2011, 10:35

Prozraďte, jaký je váš oblíbený comics a proč?
11.2.2009, 11:44

Comicsová scéna v Čechách a na Slovensku
27.1.2009, 18:22

Diskuse pro všechny (i budoucí) comicsové scénáristy
30.8.2006, 9:37

Evropský comics vs. Angloamerický comics
30.8.2006, 9:36