Recenze Články
Comicsový katalog
Recenze
Články
 

Rubrika: RECENZE

Kompaktní výpis, vydání sestupně - vzestupně | od A do Z - od Z do A

Ľudovít Plata - 25.9.2002 - RECENZE
Universe aneb kosmický guláš
Universe aneb kosmický guláš Odstartovala to Sara Pezzini se svoji "čarodějnickou čepelí", alias Witchblade. Jako protiváha této dobré moci se objevil Jackie Estacado, jehož tělo i mysl opanovala "temnota" (Darkness). Lidem v Topcow to však evidentně nestačilo, a tak se rozhodli hnát to ještě dál. Na scéně se objevil Thomas Judge a série Universe, která si klade ambice spojit jednotlivé série a postavy do jednoho komplexního "vesmíru".

David Zachoval - 23.9.2002 - RECENZE
Stripped
Stripped Jsou comicsy, které po přečtení úzkostlivě vložíte do ochranné fólie a položíte na hedvábím vystlané místo, comicsy do kterých se po třetí stránce vysmrkáte a spláchnete do záchodu a je tu i comix. Někdo by řekl "intelektuálština" jiný zas "zmatená hovadina", další pak "divnej úlet". Undergroundový comics je tak nějak všechno dohromady.

David Lottmann - 16.9.2002 - RECENZE
ZOMBIEWORLD: Champion of the Worms
ZOMBIEWORLD: Champion of the Worms Účelem úvodu je, tak trochu nalákat oběti na přečtení samotné recenze. Přemýšlím, na co bych vás mohl nalákat. Tak třeba, mohli by jste zjistit něco o nejobávanějším člověku dávného světa. O časech tak dávných, že už i samotní Bohové neví, kdy přesně to bylo. Mohl bych vás také nalákat na hromady zombií a jejich vůdce, temného nekromanta. No a pokud ani tohle nepomůže, pak vězte, že se aspoň můžete dozvědět něco nových slovíček k zaklínání, a to už se vyplatí, že Bobe.

Ľudovít Plata - 11.9.2002 - RECENZE
Sandman aneb začátek jednoho snu
Sandman aneb začátek jednoho snu Všechno to začalo 6. června 1916 v anglickém městečku Wych Cross. Roderick Burgess, nechávající se titulovat Mág, se rozhodl uskutečnit složitý zaříkávací rituál, jehož cílem bylo uvěznit Smrt. V magickém kruhu pod skleněnou kopulí opravdu jakási bytost uvízla, jak se však záhy ukázalo, nejednalo se o Smrt, alebrž o jejího mladšího bratříčka Sandmana, pána říše spánku, zvaného též Sen.

Martin Přibyl - 5.9.2002 - RECENZE
Živel 21
Živel je časopis, který se neustále snaží na svém surfovacím prkně hoblovat kulturní okraj. Bylo tedy jen otázkou času, kdy se s hlasitým šplouchnutím nechá pohltit vlnou zvanou komiks. Nutno dodat, že vlna je to opravdu pořádná, neboť se Živel chopil tohoto tématu opravdu pevně.

Martin Přibyl - 2.9.2002 - RECENZE
Aargh #3
Aargh #3 Zatímco křesťané si slaví svoje Vánoce a Velikonoce v pevně stanovených termínech, my, komiksoví fandové, to máme proměnlivé. Je tu spousta menších svátečků, jako je vydání každého nového komiksu a pak je tu pár větší událostí, které stojí za nějaké to šampaňské. Jednou z takových je i vydání nového čísla Aarghu.

Martin Přibyl - 28.8.2002 - RECENZE
Metal Hurlant #1
Metal Hurlant #1 Revoluce začala, tak zní slogan na obálce znovuoživeného legendárního časopisu Metal Hurlant (Řvoucí kov). V červnu tomu bylo přesně patnáct let, co tento velikán zanikl a k tomuto datu byly také povolány oživovací týmy na obou stranách Atlantiku (konkrétně v USA a ve Francii), aby se situace již nikdy neopakovala a časopis mohl opět z plna vazby řvát.

David Zachoval - 26.8.2002 - RECENZE
The Books of Magic
The Books of Magic Kouzelné knihy. Nechte průchod volné asociaci. Co se vám vybaví? Kouzelné věčně hladové lidožroutské babičky? Dědeček hříbeček? Rozsekaná dětská tělíčka? Nebo nevinná Sněhurka v chaloupce plné sexuálně flustrovaných trpaslíků? Nejspíš kouzla a čáry.

Tomáš Prokůpek - 21.8.2002 - RECENZE
Le Sommeil Du Monstre
Le Sommeil Du Monstre Enki Bilal patří ve Francii k nejuznávanějším komiksovým tvůrcům, nicméně je to Slovan jako poleno - narodil se v Bělehradě, jeho otec byl Jugoslávec, matka Češka(!). A Bilal se ke svým kořenům pravidelně vrací, přičemž výjimkou není ani jeho zatím poslední album "Le Sommeil du Monstre" (Netvorův spánek).

Martin Přibyl - 19.8.2002 - RECENZE
The Amazing Screw-On Head
The Amazing Screw-On Head Jméno Mika Mignoly má každý spojeno s postavou Hellboye. To však nebude mít dlouhého trvání, neboť nyní do Mignolovského univerza nastupuje nová postava Screw-On Head – Šroubovací hlava. A není to jen nějaká přezdívka ze skautu, je to opravdu regulérní šroubovací hlava.

Dalších 10 článků...

Doporučujeme
Nejživější diskuse
Vaše připomínky a návrhy k podobě Comics serveru
22.2.2011, 10:35

Prozraďte, jaký je váš oblíbený comics a proč?
11.2.2009, 11:44

Comicsová scéna v Čechách a na Slovensku
27.1.2009, 18:22

Diskuse pro všechny (i budoucí) comicsové scénáristy
30.8.2006, 9:37

Evropský comics vs. Angloamerický comics
30.8.2006, 9:36